FRUIT FUN SUSHI
Ingredients
- 1 tablespoon unsalted butter
- 2/3 cup mini-marshmallows
- 2 cups cooked rice (any)
- Nonstick vegetable oil spray
- 1 banana, thinly sliced
- 1/2 pint fruit medley, like strawberries, pineapple, kiwi, and cantaloupe
- Thinly sliced mini chocolate chips and toasted shredded coconut, for topping sushi, optional
- Special equipment: Nigiri sushi mold or plastic ice cube tray
Directions
To make sweet sticky "sushi" rice: In a medium saucepan over medium-low heat, melt the butter and marshmallows until completely soft. Remove from the heat and stir in the cooked rice until well blended. Spray the nigiri mold or ice cube tray lightly with nonstick spray. Take slices of the fruit medley and place in the bottom of the mold or ice cube tray. Spoon in rice and press gently into the fruit. Unmold the "sushi" and top with mini chocolate chips and toasted coconut, if desired.
(For about 10 sushi)
You need:
(Pour environ 10 sushi)
Ingrédients :
Fruit Sushi — Sushi de fruits
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Fruit Sushi
Fruit Sushi
You need:
- 2 cups + 2 tablespoons whole milk*
- 8 tablespoons risotto rice
- Zest of 1 organic lemon
- 1/2 teaspoon pure lemon extract
- 2 to 3 tablespoons blond cane sugar, or more, according to taste
- 1 organic green apple, cored and sliced (squeeze some lemon juice on top to prevent discoloration)
- 1 pink grapefruit, white membrane removed and sliced
- Fresh mint leaves
- Grated coconut
- Raspberry sauce
- Rinse the rice under cold water.
- In a pot, heat the milk* with the lemon zest and extract.
- When it reached boiling point, pour the rice in it and reduce the heat. Simmer, stirring once in a while, for about 20 minutes, or until most of the liquid is absorbed.
- Add the sugar to taste and mix. Let cool, stirring occasionally.
- With the palms of your hands (run them under water to make the task easier), shape small sushi. I prefer to eat them lukewarm, so if necessary, reheat them gently. Place a slice of fruit on each, apple or grapefruit, or mango if it is the season.
- Sprinkle with grated coconut and add a leaf of mint. Serve with raspberry sauce. Light and fresh, for anyone loving rice pudding. *You can also substitute milk with coconut milk, if you like.
Le coin francais
Sushi de fruits
Ingrédients :
- 500 ml de lait entier*
- 100 g de riz à risotto
- 1 zeste de citron bio
- 1/2 càc d’extrait de citron naturel
- 2 à 3 càs de sucre blond de canne, ou plus, selon goût
- 1 pomme verte bio, évidée et coupée en tranches fines (citronnez-les pour éviter leur discoloration)
- 1 pamplemousse rose, pelé à vif et découpé en tranches
- Feuilles de menthe
- Noix de coco râpée
- Coulis de framboises maison
- Rinsez le riz sous de l’eau froide.
- Faites chauffer le lait* dans une casserole avec le zeste de citron et l’extrait de citron.
- Une fois qu’il bout, ajoutez le riz en pluie, réduisez le feu, remuez et faites cuire à feu doux, environ 20 minutes, jusqu’à ce que presque tout le liquide soit absorbé.
- Ajoutez le sucre, mélangez et goûtez, puis laissez refroidir, en remuant de temps à autre.
- Faconnez de petits sushis avec la paume de vos mains (passez-les sous de l’eau entre chaque sushi pour faciliter la tâche). A ce stade, je préfère que les sushis soient encore tièdes (au besoin les réchauffer doucement) — à vous de choisir. Couvrez chaque sushi avec une tranche de fruit, pomme ou pamplemousse, ou mangue quand c’est la saison.
- Saupoudrez de noix de coco. Décorez chaque sushi avec une feuille de menthe, et servez avec un coulis de framboises maison. Tout frais, tout léger. *Vous pouvez aussi remplacer le lait par du lait de coco, si vous le souhaitez.